fbpx
optimiziraj instagram profil

Drži se teh enostavnih korakov in pridobi IG sledilce

Petek je in čas je, da nekatere modrosti, o katerih smo govorili ta teden, spravimo v akcijo! Začnemo lahko tako, da preverimo, ali smo pri svojem IG profilu upoštevali vse te zakonitosti. 

Ko naredite te temeljne kljukice se vprašajte, kaj vas največkrat sprašujejo stranke? Katere so tiste informacije, ki jih težje najdejo? Vključite jih v opis ali story highlighte. Prejmete zelo malo zasebnih sporočil? Vključite več pozivov k akciji v svoje vsebine. Ne le sem in tja, v vsako objavo! Več o predlogih, kako to storiti, da dosežete točno določen namen, tule.  

Vaš profil vseeno ne dobiva novih sledilcev?

✅Preverite, da je vaš material, s katerim snujete vsebine, visokokakovosten. Slike in videi naj bodo v najvišji možni resoluciji. Preverite nastavitve v kameri telefona, če ustvarjate z njo. 

✅Imejte jasno začrtano grafično podobo, če ne drugega pa vsaj izdelan logotip, osnovne barve, ki se jih držite in 1-2 fonta pisave.

✅Naredite si urnik objav in se ga držite. Pri tem bodite realistični, a zastavite si prekvenco objav in od nje ne odstopajte. Naj ljudje vedo, kdaj lahko pričakujejo objavo. Tudi algoritem bo tega vesel. 

✅Vzemite si čas za tekste. Besedila ob objavah niso kar tako, da zapolnijo prostor. Delite svoje iskrene misli ali pripovedujte zgodbe, da bodo vaše objave bolj privlačne.

✅Ne zanemarite analitike: uporabite vpoglede, da razumete, kaj deluje in kaj ne. Odprite Instagram Insights in raziskujte! Če nimate te opcije, najprej preklopite na biznis profil v nastavitvah. 

✅Ne ignorirajte svojih sledilcev: odgovarjajte na komentarje in sodelujte s svojimi sledilci, družbena omrežja so dvosmerna cesta.

✅Svoje sledilce povprašajte, česa si želijo še več. Vsebina, ki se preveč vrti okoli vas in premalo okoli izzivov vaših sledilcev, ne bo zanimiva širokemu krogu ljudi.Ne delajte znanosti okoli hashtagov : Naj bodo ustrezni, zmerni (cca 15-20) in naj se ne ponavljajo. Uporabljajte skupine različnih hashtagov, da vas algoritem ne zazna kot spam.

✅Uporabite osebne zgodbe. Ne samo, da boste pokazali ranljivost, ljudje se bodo bolje in hitreje povezali z vami. Ale, če tako začutite in je to vaša resnična želja. 

✅Izkoristite možnosti promocije na drugih kanalih. Svoj IG profil večkrat omenite v različnih podjetniških Facebook skupinah, vključite povezavo na vizitke, dodajte social linke na spletno stran. Za mreženje ženskih podjetnic, vas vabim v svojo skupino Podjetnice Začetnice, kjer izveste veliko koristnih informacij. 

Ne obremenjujte se! Izboljšanje zahteva čas! 🌟

Nadaljujte z eksperimentiranjem, ostanite zvesti sami sebi in opazujte, kako raste število sledilcev. 🚀 Spraševali ste me tudi, kako optimizirati Instagram profil za vaše specifične primere in kako odpreti IG profil, ki bo optimiziran za tuje trge, ter o mojem mnenju o uporabi angleščine. Misli o tem sem strnila v najnovejši epizodi podkasta Marketinški zmenki.

Povezava do YouTube epizode: EPIZODA 5

Poslušaj na Apple podcasts: EPIZODA 5

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja