fbpx
poletna osvežitev ig profila

Poletna osvežitev tvojega Instagram profila

Poletje je čas, ko izprežemo konje in ne delujemo na najvišjih obratih. Zato je ta čas kot nalašč za osvežitev tvojega Instagram profila. Je vrhunska priložnost, da se ozremo po svojih Instagram profilih s kritično distanco in ugotovimo, kaj nam še služi in kaj ne.

ZASTARELA GRAFIČNA PODOBA INSTAGRAMA

Na grafično podobo se navadimo in pogosto ohranjamo identično občutno predolgo. Naši sledilci se vedno istih šablon naveličajo, kljub temu, da vsebina objav lahko “štima”. Zato se vprašajte, kdaj ste nazadnje spremenili “template” svojih objav, ali vam je še všeč ali ne in kako bi ga nemara lahko modernizirali. To lahko storite postopoma in ustvarite prehod, ki bo eleganten in neopazen. Ne pozabite le, da se morate držati celostne grafične podobe in ohraniti enake barve, fonte in logotipe v objavah.

primer spremembe grafične podobe

ZASTARELE RUBRIKE INSTAGRAM OBJAV

Si ugotovila, da tista sredina objava z motivacijskimi citati ne pije več vode? Bi te slike morda lahko pretvorila v video vsebine? So tvoji carouseli neučinkoviti? Stopi korak nazaj in vsak tip objav, ki se pojavlja na tvojem profilu ponovno oceni. Ali ima svoj namen? Ali jača tvojo spletno avtoriteto, spodbuja lojalnost ali pa pospešuje prodajo kakšnega tvojega izdelka ali storitve? Kritično presodi vsako in po potrebi vpelji nove rubrike, kakšno staro pa pusti v preteklosti.

KOMUNIKACIJSKO MRTEV PROFIL

Ali redno objavljaš, a se kljub temu s tvojim Instagram profilom nič ne dogaja? Kot da je mrtev? Ne piskajo ti privatna sporočila, nihče se ne odziva na tvoje zgodba in prejeto povpraševanje po tvojih storitvah ali izdelkih je bolj izjema, kot pravilo? Potem delaš nekaj hudo narobe! Ne pozabi se vsaj 15 minut dnevno vključevati na platformi s svojimi komentarji, si ogledati zgodbe drugih in se na njih odzvati ter se občasno osebno javiti v reelu ali preko IG live-a. Naj tvoji sledilci redno komunicirajo s tabo! Ne pozabi, ta odnos je dvosmeren, zato najprej poskrbi, ali si “oddelala” svojo stran interakcije.

Potrebuješ pomoč pri Instagram strategiji? Lahko se slišiva na svetovalni uri in narediva bojni plan, kako oživiti tvoj račun! Kontaktiraj me tu ali na maja@mojmarketingmentor.si

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja