fbpx
podjetništvo dvom vase

Podjetnica/podjetnik, tudi ti dvomiš vase?

V zadnjem letu sem komunicirala s številnimi samostojnimi podjetnicami in podjetniki, jim svetovala, jih mentorirala in spremljala na začetkih poslovne poti. Čei si podjetnica in podjetnik in pogosto dvomiš vase, nujno preberi spodnjo vsebino:

Kako je videti menotriranje 1:1?

Čeprav mentoriranje 1:1 “ne predstavlja večinskega dela mojega posla, je brez dvoma najbolj zadovoljujoče delo. Nič lepšega ni, kot spremljati podjetnice in podjetnike, kako s pomočjo mojih nasvetov rastejo na družbenih omrežjih in pridobivajo nove stranke. Na mesec se običajno dogovorim za največ dve svetovanji, ker se na vsakega podjetnika ali podjetnico temeljito pripravim.

Kdo se na svetovalne in mentorske ure največkrat prijavi? 

➡️ Ženske podjetnice. Tiste, ki imajo side-kick projekt ali hobi v obliki popoldanskega s.p.ja ali o.d.d-ja in bi rade dejavnost premaknile v sfero “full-time” biznisa.

➡️ Zaposleni v privatnem sektorju v “deklica-za-vse” službah, ki bi radi poglobili znanje na kakšnem od področij digitalnega marketinga, predvsem grajenja skupnosti na družbenih omrežjih in Facebook oglaševanja.

➡️ Lastniki in lastnice spletnih trgovin, ki se dnevno srečujejo s številnimi izzivi – od tega, kako postaviti ceno in najti najboljše logistične rešitve, do tega, kako povečati prepoznavnost in prodajo z omejenim proračunom.

Na uvodnem srečanju jih pobližje spoznam. Zaupajo mi svoje skrbi, dvome in izzive. Opredelimo teme, pri katerih bi radi poglobili svoje znanje in naredimo nekakšen učni plan. Pogovorimo se o mindsetu in omejujočih mislih.

Pogoste omejujoče misli podjetnic in podjetnikov:

  • “Na trgu je že preveč ponudnikov iste storitve …”
  • “Ne vem, kako naj izstopam …”
  • “Ne upam si postaviti previsoke cene, ker ne verjamem, da bi jo ljudje plačali …”
  • “Občutek imam, da so me konkurenti prehiteli na vseh nivojih …”
  • “Včasih napišem objavo, a jo zadnji hip izbrišem in ne objavim ničesar …”
  • “Kaj, če mi spodleti?”
  • “Število sledilcev na mojih družabnih profilih ne raste …”
  • “Ni mi prijetno govoriti na video posnetkih …”
  • “Ne vem, kako naj se predstavim.” 

Verjetno se s kakšnim od teh tudi ti srečuješ. Še en pogost pomislek mojih mentorirancev je, da nočejo izpasti “neprijazni”, zato si ne upajo zahtevati predplačila, pogosto naredijo kakšno uslugo zastonj, ali pa popolnoma povozijo svoje osebne in poslovne meje v strahu pred slabim feedbackom ali negativno javno oceno na Facebooku, Googlu ali kakšnem portalu za recenzije …

Podjetnik/podjetnica, kaj pa tebe drži nazaj?

Včasih je vse, kar potrebujemo, brca v rit. Pardon za prefinjen izraz. Dovoli, da ti pomagam rešiti izzive, zaradi katerih si se vkopal/A na mestu. Za avgust in september imam še 2 prosti mesti za enourno svetovanje preko video klica. Velikokrat namreč največje zagate rešimo že na uvodnem srečanju in se po potrebi slišimo le enkrat na četrtletje, da preverimo napredek! 

Za poglobljeno svetovanje, na primer pripravo Facebook oglasov ali zakonitosti tekstopisja pa potrebujemo več časa, zadostuje 1 mesec po 4 video srečanja.

Upam, da se s kom od vas bolje spoznamo! 🙂 Piši mi na maja@mojmarketingmentor.si

Imejte čudovit julijski teden in ne pozabite na čas za počitek! 😉

Maja

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja