fbpx
instagram guides navodila

Kaj so Instagram Guides in kako jih lahko uporabiš?

Instagram je letos med drugim uvedel še eno funkcijo, in sicer Instagram Guides, ki je namenjena vsem tvojim daljšim objavam in igram pomembno vlogo pri Instagram algoritmih. Zaradi SEO pomembnosti zelo toplo priporočam, da jo uporabiš, ko se lotiš optimizacije svojega Instagram profila in poskrbiš, da bodo tvoji sledilci od profila odnesli kar največ.

Kaj so Instagram Guides?

Instagram Guides so razmerova nova funkcija znotraj Instagram računov, nekakšni mini blogi na tvojem Instagram profilu, v katerih lahko izpostaviš najboljše objave, strneš vsebine po sklopih in svojim sledilcem ponudiš daljše vsebine na enem mestu.

instagram guides ali vodiči
Instagram Guides ali vodiči so nova možnost znotraj tvojega Instagram računa preko katerih lahko svojim sledilcem predstaviš daljše vsebine in jih razdeliš po smiselnih sklopih.

Kako lahko funkcijo Instagram Guides uporabiš za svoj osebni ali poslovni profil?

Odvisno od niše, v kateri se giblješ, a Instagram vodiče oz. Instagram Guides se resnično da uporabiti za tisoč in eno vsebino. Lahko naprimer izpostaviš svoje najbolj prodajane izdelke, izdelaš vodič po decembrskih ali rojstnodnevnih darilih, odgovoriš na pogosta vprašanja strank, strneš svoja priporočila za potovanja ali potopise, zbereš svoje ocene restavracij …

Kako ustvarim Instagram Guide?

Na svoje profilu klikneš plusek, kjer kreiraš nove vsebine in klikneš na “Guide”.

kako ustvarim instagram guide
Najprej v svojem Instagram profilu poiščeš plusek in klikneš Guides.
Nato izbereš vrsto Instagram vodiča, ki ti najbolj ustreza.

Zakaj priporočam, da uporabljaš Instagram Guides?

Tudi na Instagramu je SEO izjemnega pomena zato, da tvoja vsebina doseže prave ljudi. Zato je ključno, da tvoj profil vsebuje čimveč tekstov in besed, ki so tvojim sledilcem zanimive in jih iščejo. Instagram algoritem namreč analizira vse vsebine na tvojme profilu in jih nato na feedu ponudi najbolj primernih interesentom. Zato poskrbi, da dosežejo tvojega idealnega sledilca oziroma potencialno stranko.

Potrebuješ pomoč pri Instagram strategiji? Sledi mi na Instagramu, kjer dnevno delim nasvete ali me najemi, da Instagram uredim namesto tebe!

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja