fbpx

Prodajni lijaki in kako ti lahko privarčujejo živce in denar

Od takrat, ko nekdo prvič sliši za vas do takrat, ko je pripravljena od vas kupiti, je dolga pot. Gre za pot, ki se je je dobro zavedati in jo poznati, zato da lahko ljudi na vsaki fazi prodajnega procesa ustrezno nagovorimo in ga spodbudimo proti “dnu lijaka”. Spoznaj prodajni lijak in ga implementiraj!

Faza 1: Zavedanje

Potovanje se začne z zavedanjem. Takrat potencialne stranke prvič odkrijejo vašo blagovno znamko, izdelek ali storitev. Izkoriščanje strategij SEO, kot so optimizacija ključnih besed, trženje vsebine in prisotnost v družabnih medijih, vam lahko pomaga povečati prepoznavnost in privabiti več obiskovalcev na vaše spletno mesto.

Faza 2: Zanimanje

Ko se ljudje zavedajo vaše ponudbe, preidejo v fazo zanimanja. Tukaj pokažejo radovednost in začnejo raziskovati, kaj ponujate. Z zagotavljanjem dragocene vsebine, privlačnih vizualnih elementov in jasnih sporočil lahko pritegnete njihovo zanimanje in ohranite njihovo zanimanje za vašo blagovno znamko.

Faza 3: Razmislek

V fazi premisleka potencialne stranke tehtajo svoje možnosti in ocenjujejo, ali vaš izdelek ali storitev ustreza njihovim potrebam. Optimiziranje vašega spletnega mesta za uporabniško izkušnjo, zagotavljanje podrobnih informacij o izdelku in predstavitev pričevanj strank lahko pomagajo zgraditi zaupanje in vplivajo na njihov proces odločanja.

Faza 4: Odločitev

Ko kupci pridejo v fazo odločitve, so pripravljeni na nakup. To je vaša priložnost, da sklenete posel in jih pretvorite v stranke, ki plačujejo. Implementacija prepričljivih gumbov s pozivom k dejanju, ponudba spodbud, kot so popusti ali brezplačni preizkusi, in zagotavljanje nemotenega postopka nakupa jih lahko spodbudijo, da naredijo zadnji korak.

Faza 5: Akcija

Akcijska stopnja označuje vrhunec poti trženjskega lijaka, kjer kupci zaključijo nakup in izvedejo želeno dejanje. S spremljanjem in analiziranjem meritev konverzij, optimiziranjem prodajnega lijaka in nenehnim izpopolnjevanjem svojih tržnih strategij lahko zagotovite stalen pretok konverzij in spodbudite rast poslovanja.

Znaš prodajni lijak smiselno uporabiti na različnih marketing področjih? 

Veš, v čem je keč? Se zavedaš, da je to osnova, zaradi nepoznavanja katere lahko izgubljaš lepe denarce? 💸Tudi če že obvladaš, mi prisluhni danes v novi epizodi. Nikoli ni odveč osvežiti znanje in preveriti svojih aktivnosti na različnih kanalih. V tej novi epizodi Marketinških zmenkov bomo raziskali:

💸Kaj pravzaprav je prodajni lijak in zakaj je bistvenega pomena za podjetja vseh velikosti

💸Različne stopnje prodajnega lijaka in kako sodelujejo pri usmerjanju potencialnih strank k nakupu

💸Bistvene strategije za optimizacijo vsake stopnje vašega prodajnega toka za povečanje konverzij in prihodkov

Prisluhni na: 

Apple podcasts

 Spotify

 Youtube

prodajni lijak

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja