fbpx
zakaj potrebuje podjetje tiktok profil

Zakaj bi vsako podjetje moralo izkoristiti potencial TikToka

TikTok je bil še pred par leti smatran kot omrežje “za najstnike”. Podjetja so ga opazovala s skepso in mnoga so rabila dolgo časa, da so se pridružila tej ekspresno hitro rastoči platformi. Veliko se jih še vedno obotavlja in nikakor ne najdejo razlogov, zakaj bi se temu omrežju pridružila. Ne le, da bomo danes našteli razloge za TikTok račun in vse marketinške možnosti, ki jih ponuja, pogledali bomo tudi, kako najti jezik in način, ki bo lahko vaš biznis približal mlajši populaciji. Ki pa se, prosimo zavedajmo se, stara. Vsi se.

TikTok uporabniki bodo vedno starejši!

Že samo dejstvo, da ima TikTok več kot bilijon uporabnikov, je velik razlog, zakaj bi bilo dobro, da ste na njem prisotni. Res je, da je najštevilčnejša skupina 16-24 letnikov, na platformi pa je tudi ogromno 25-34 letnikov, a pozor, ta se bo z leti seveda znatno povečala. Zanemariti ne gre tudi starejših uporabnikov platform, ki jih je vedno več, saj se tiktok publika konstantno diverzificira. Torej, upam si trditi, da je vaša idealna stranka, za večino vas, že na Tiktoku, če že ne v takem obsegu, kot želite, pa čez par let sigurno bo! Zato bi morali svoj račun odpreti že danes. Včeraj, če bi lahko. Za vse, ki niste generacija, ki se je rodila s TikTokom v roki, tako kot jaz, počekirajte hashtage #tiktokover30 in #tiktokover40. Naš folk. Hehe.

Povečajte prepoznavnost svoje blagovne znamke organsko

Potencial fenomenalnih dosegov video vsebin na TikToku še kar traja. Verjetno ne boste nikje drugje zastonj dosegli takega števila ljudi. A vsaka vsebina ne deluje najbolje. Na TikToku je v ospredju zabava in zanimive vsebine. Vse skupaj je bolj naravno, manj premišljeno in malenkost bolj avtentično kot na Instagramu, denimo. Zato to ni platforma za overthinkerje. Je pa treba na vsak način že na začetku sestaviti primerno strategijo za posamezno blagovno znamnko in zastaviti konkretne cilje, ki jih s prisotnostjo na platformi zasledujemo. Sicer pa moramo poskrbeti, da naša vsebina doseže pravo publiko, zato so tudi na TikToku hashtagi zelo pomembni.

Izrazite svojo kreativnost in najdite svoj glas

Kot sem že neštetokrat poudarila, ključno je najti glas svoje blagovne znamke in svoj lasten glas, če osebno predstavljamo lastno blagovno znamko. TikTok je platforma, kjer šteje biti, to kar si, pa če si resen, navihan, domišljav ali kakršen koli že. Pretvarjanje se na TikToku ne obrestuje, pod črto pa tudi nikjer drugje v življenju. Resnica vedno prikuka na plano, zato priporočam 100% avtentičnost. To terja svoj pogum in opustitev perfekcionizma, ampak na dolgi rok se splača, poklicno in zasebno.

Povežite se z vplivneži in zgradite tesno skupnost

Na TikToku najdete mnoštvo influencerjev, ki so super kreatorji video vsebin, velikokrat pa so tudi cenejši kot IG vplivneži. In ne pozabite – dober video goes a long way, tako da je včasih kakšen UGC video influencerja prava bomba, ki vam na Facebook in Instagram oglasih lahko zgenerira ogromen profit. Prav tako povprečen tiktok user ve, kako posneti spodoben video, kakšna mora biti kakovost in osnove montiranja, kar za vse vplivneže na drugih platformah ne moremo trditi.

Vedno boste na tekočem z novimi video in avdio trendi

TikTok je super za odkrivanje novih trendov, pa naj bo to način, kako zmontirati videje, novi filtri ali estetski trendi… Že po nekaj minutah “skrolanja” lahko odkrijete tudi, katera glasba je ta hip najbolj in, kateri originalni zvoki so tisti, ki so “ekplodirali” in postali viralni in kaj ta naša trendi hip mladina smartra za kul. Je tudi odličen način za iskanje idej za izdelke, bodisi take, ki jih izdelujete, bodisi za dilanje naprej (uvoz, distribucija ali dropshipping).

Razpršite svojo online prisotnost na različne platforme

Nikar se ne zanašajte na samo eno ali dve platformi. Lahko se zgodi, da ena nenadoma izgubi na popularnosti, da vam heknejo ali izbrišejo račun in podobno. Nikoli ni dobro imeti vseh jajc v eni košari. In vedno je dobro skočiti na vroče vlake kar se da hitro. To pa TikTok je že kar nekaj časa, tako da, če vas razlogi zgoraj niso premaknili, potem vas verjetno ne bo nič.

Kako začeti s Tik Tokom?

Okej, zdaj pa ena velika skrivnost.

Korak 1: Odprite TikTok račun.

Korak 2: Odločite se, kolikokrat na teden boste objavljali.

Korak 3: Preglejte relevantne nišne hashtage in preverite, kakšen tip posnetkov trenda.

Korak 4: Najdite svojo konkurenco in pofirbcajte, kaj delajo. Preglejte tudi tuje primerljive firme oziroma podjetnike.

Korak 5: Konsistentno objavljajte in pričakujte rezultate relativno kmalu!

Kdo so najbolj popularni slovenski TikTokerji?

Ful uživam, ker v okviru marketinških zmenkov tudi sama vedno kaj novega izvem in naredim kakšen ekstra research. Čeprav sem s TikTok facami kar na tekočem, sem jih kar nekaj na slovenski TikTok lestvici vodilnih šele včeraj dobro zinvestigirala in sem ob tem precej zabavala. Pač, moram biti na tekočem, če kdaj v mestu srečam kakšno TikTok zvezdo, da ne bom ignorantska. Na vrhu je Nika Krmec, sledijo Dunking Devilsi, njim pa še ogromno nekih mladih fac, ki sem jih včeraj prvič zagledala. Med njimi je Dželo, slavni kebab mejker iz mojih krajev, pa ex stevardesa Lucija, nekaj radijcev in Petra Parovel, vplivnica in podjetnica, ustanoviteljica blagovne namke SWY.

Potrebuješ pomoč pri TikToku?

Za svoje stranke izdelam podrobno strategijo, ki jo prejmete v pdf obliki – vključno s tonom komunikacije tvojega branda, analizo konkurence, hashtag strategijo, idejno zasnovo komunikacije – določim število in vrsto objav in podam natančne video usmeritve/scenarije z prvi mesec komunikacije. Pomagam ti odpreti račun in te prvi mesec izvajanja strategije budno spremljam. Strankam pa nudim tudi samostojno vodenje profilom. Če ti zmanjkuje časa lahko celotno vodenje prevzamem samostojno.

Piši mi na maja@mojmarketingmentor.si za več info.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja